Ga naar de inhoud

Rotterdam Architectuur Maand

Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken! Wandel de route over het water door drie enorme bakken. Onderweg kom je van alles te weten over de rol van het water in de toekomst van de stad.

Meer informatie over dit evenement

Datum

1 juni 2023 t/m 30 juni 2023 van 10:00 – 21:00

Locatie

Festivalhart (Maassilo)
Maashaven Zuidzijde 1-2
3081 AE Rotterdam

Tijdens je bezoek aan het festivalhart loop je een wandelroute met uitkijkpunt over de Maashaven en de stad. Je bezoekt de drie bakken met daarin een plek voor urban sports, een groen park en een eventspace. Ook is er een buitententoonstelling. Over een aantal jaar komt hier het Nelson Mandelapark, ervaar nu al hoe dat voelt!

Eigenlijk is het festivalhart dus een soort testlocatie; ervaar hoe het is om hier te wandelen, te sporten en naar muziek te luisteren. In bak 3 is een buitententoonstelling te zien waarin het ontwerpen aan de wateropgave centraal staat. Publieke ruimte op het water, het stijgende water, te veel of te weinig water, schoon water, Rotterdam als waterstad: hier zie je niet alleen voorbeelden van hoe het water als publieke ruimte kan worden geprogrammeerd, maar ontdek je ook welke innovatieve oplossingen nu al worden toegepast in de stad, of met welke oplossingen je zelf aan de slag kunt om de stad weerbaarder te maken voor de gevolgen van bijvoorbeeld klimaatverandering.

Combineer je bezoek aan het festivalhart met een programma. Bekijk hier het programma van de Rotterdam Architectuur Maand.

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda