Ga naar de inhoud

Skate Symposium

Op Go Skateboarding Day organiseert AIR in samenwerking met skater en cultureel wetenschapper Kim Butter een Skate Symposium. Waar staat Rotterdam als skatebare stad? En waarom is het interessant om door de ogen van skaters en urban sporters naar de publieke ruimte te kijken?

Meer informatie over dit evenement

Datum

21 juni 2023 van 14:00 – 17:00

Locatie

Festivalhart (Maassilo)
Maashaven Zuidzijde 1-2
Rotterdam

Het Skate Symposium verkent verschillende mogelijkheden die skateboarders en urban sporters kunnen toevoegen aan de publieke ruimte, zowel met hun aanwezigheid op straat als met hun visie op de stad. Raak geïnspireerd door de aanpak van de Franse stad Bordeaux en ga aan de slag met dit thema in een van de aansluitende workshops.

Professioneel skater en skatebemiddelaar Leo Valls reist af naar Rotterdam om te vertellen over de context en positie van skaters in Bordeaux. Valls kwam na jaren professioneel skaten terug in zijn thuisstad Bordeaux en zag hoe skaten op veel plekken verboden was en geband werd door skatewerend ontwerp. Hij werd de drijvende kracht in de transformatie van een skatewerende stad met conservatief beleid naar een stad met een vruchtbare samenwerking tussen skateboarders en de gemeente Bordeaux. Hoe kreeg hij dit voor elkaar, en wat kunnen we hiervan leren in de Rotterdamse context?

Voertaal: Engels
Toegang: €5,-

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda