Ga naar de inhoud

Skate Symposium

Op Go Skateboarding Day organiseert AIR in samenwerking met skater en cultureel wetenschapper Kim Butter een Skate Symposium. Waar staat Rotterdam als skatebare stad? En waarom is het interessant om door de ogen van skaters en urban sporters naar de publieke ruimte te kijken?

Meer informatie over dit evenement

Datum

21 juni 2023 van 14:00 – 17:00

Locatie

Festivalhart (Maassilo)
Maashaven Zuidzijde 1-2
Rotterdam

Het Skate Symposium verkent verschillende mogelijkheden die skateboarders en urban sporters kunnen toevoegen aan de publieke ruimte, zowel met hun aanwezigheid op straat als met hun visie op de stad. Raak geïnspireerd door de aanpak van de Franse stad Bordeaux en ga aan de slag met dit thema in een van de aansluitende workshops.

Professioneel skater en skatebemiddelaar Leo Valls reist af naar Rotterdam om te vertellen over de context en positie van skaters in Bordeaux. Valls kwam na jaren professioneel skaten terug in zijn thuisstad Bordeaux en zag hoe skaten op veel plekken verboden was en geband werd door skatewerend ontwerp. Hij werd de drijvende kracht in de transformatie van een skatewerende stad met conservatief beleid naar een stad met een vruchtbare samenwerking tussen skateboarders en de gemeente Bordeaux. Hoe kreeg hij dit voor elkaar, en wat kunnen we hiervan leren in de Rotterdamse context?

Voertaal: Engels
Toegang: €5,-

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni staat in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal met meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden. In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven.

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda