Voor de harddenkende Rotterdammer

Autoritaire leiders, algoritmes en vriendjespolitiek. De democratie staat van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?

Een combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kunt kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of dat je liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt.

In aansluiting op de voorstelling is er een nagesprek over democratie in onze stad. Want ook in Rotterdam gebeurt er van alles op het gebied van democratische vernieuwing. Zo brengen Rotterdammers tijdens de verkiezingen op 16 maart voor het eerst een stem uit op hun favoriete kandidaat voor de wijkraad. Deze wijkraden worden ingevoerd om de betrokkenheid van Rotterdammers bij hun wijk en hun stad te vergroten en hun zeggenschap bij belangrijke besluiten te verbeteren. Waar staan we nu wat die wijkraden betreft? In hoeverre sluiten deze wijkraden aan op de algemene roep om democratische vernieuwing? En welke stappen kunnen er in de stad nog meer worden gezet om de lokale democratie daadwerkelijk op een hoger plan te tillen?

Let op: coronamaatregelen
Voor het bezoeken van evenementen van Debatpodium Arminius is een coronatoegangsbewijs nodig. Houd bij de entree ticket, corona app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.

Entree is gratis, er is ook een livestream

Meer info & tickets