Ga naar de inhoud

Symbiosis Symposium

Symbiosis symposium is de jaarlijkse ontmoetingsplek in BlueCity voor iedereen die zich bezighoudt met de circulaire economie. Samen met ondernemers, bioniers, ontwerpers, partners, investeerders en sprekers, leggen ze het samenwerken met de natuur onder de loep met de lange termijn als uitgangspunt.

Hoe kunnen we inspiratie putten uit de generaties voor- en na ons? Hoe verandert de wereld als de natuur een stem heeft? Hoe veranker je lange termijn denken in je bedrijf? Hoe kunnen we nieuwe manieren van financiering vinden om bedrijven die binnen de planetaire grenzen ondernemen volop kans te geven? Kan geld nieuwe ambachten opzetten? Kortom; hoe kun je als bionier, gevestigde orde, denker, investeerder en doener bijdragen aan de radicale verandering die nodig is?

In een programma van 11:00 tot 18:00 uur vol keynotes, deepdives, zoom-outs en tours doe je mee en ontdek je nieuwe projecten, spreek je oude bekenden en nieuwe partners en ga je gegarandeerd naar huis met een hoofd vol verse ideeën. In het plenaire ochtendprogramma komen drie inspirerende keynote sprekers aan het woord die vanuit eigen visie hun natuurlijke toekomst laten zien. Journalist Wouter van Noort (NRC, Future Affairs) zal op geheel eigen wijze de sprekers interviewen. Klimaatactivist Chautuileo Tranamil zal spreken over intergenerationeel denken en klimaatrechtvaardigheid. Ondernemer en impact investor Wouter Veer probeert sinds 2014 een brug te slaan tussen de oude economie en een nieuwe – duurzame, regeneratieve, inclusieve – economie. De nieuwe Denker des Vaderlands Marjan Slob wil met meer aandacht voor ruimte als filosoof-loodgieter verbindingen herstellen.Je kunt een Symbiosis ticket boeken met of zonder lunch.

Duik er diep in of zoom even uit

Kies uit de deepdives en zoom outs en laat je inspireren! Echte verandering begint met begrip van andermans perspectief. In het middagprogramma kun je je onderdompelen in de deep dives en zoom outs; sessies waarin verschillende pioniers en instanties hun producten, ideeën, uitdagingen en hulpvragen met je delen en kun je zelf aan de slag. Hoe kun je ondernemen als de natuur rechten krijgt? Op welke manier zou Rotterdam, of de wereld in totaal, eruitzien als we haar zouden zien als Nationaal park? Hoe kun je financiering vinden voor een bedrijf dat niet groei als basis heeft? 

donderdag 28 september 2023, 11:00-18:00 uur

BlueCity

Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam

Link voor tickets en meer info

https://bluecity.nl/symbiosis-symposium

Meer informatie over dit evenement

Datum

28 september 2023 van 11:00 – 18:00

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen