Ga naar de inhoud

Talkshow De Kronieken

De Kronieken is de culturele talkshow voor jong en oud van Woordnacht i.s.m. de Doelen. Hans Sibarani en Inge Janse spreken iedere maand in de Doelen Studio met literaire en culturele gasten uit Rotterdam, Nederland en Vlaanderen. Ze lichten nieuwe boeken en voorstellingen uit, maar polemiek, furore of bijzondere gebeurtenissen in de stad komen ook aan bod. 

Meer informatie over dit evenement

Datum

14 april 2024 van 16:00 – 00:00

Locatie

De Doelen Studio

Op zondag 17 maart spreken Hans Sibarani & Inge Janse wederom met culturele gasten. Voorafgaand gaat de Wunderkammer van Jules Deelder open.

Met in deze editie:
Vanaf 4 februari zendt Rotterdam TV de documentaireserie Nooit geweten uit over monumentale kunst van 1940 tot 1970: toen architecten en kunstenaars samenwerkten om het gebombardeerde Rotterdam weer op te bouwen. Waar is hun werk te zien en hoe kwam het tot stand? Wie waren ze? In gesprek met producent Rob de Moes. 

Dat Katendrecht in de vorige eeuw de eerste Chinatown van Europa herbergde weten we,  maar de verhalen van deze gesloten Chinese gemeenschap kennen we nauwelijks. David Zee schreef met Chinese Kees een persoonlijk relaas over zijn jeugd op Katendrecht, zijn familiegeschiedenis, de restaurants, boarding houses, triades en de zoete geur van opium.
 
Exclusief: voorafgaand om 14.00 uur opent A.M.C. Fok de Wunderkammer in De Doelen. Bezoekers kunnen de door haar en Ari Deelder ingerichte en veelbesproken megakijkdoos over Jules Deelder bewonderen tussen 14.00-15.30 uur.
 
Er is een Hemel voor iedereen en dat zou zomaar Rotterdam kunnen zijn. Of niet? In zijn nieuwe bundel plus album De Hemel voor ongelovigen beschrijft dichter, performer, songwriter en Feijenoordpoëet Mark Boninsegna een ongecensureerde werkelijkheid. Waarin goed en kwaad maar al te dicht naast elkaar liggen.
 
Jan Eilander & Rainer Hensel presenteren De Zwarte Jager – 11 gedichten van J.A. Deelder muzikaal en visueel geïnterpreteerd. Hun bundel met CD bevat poëzie van Jules Deelder, maar ook verhalen over Deelder, interviews, beelden en fotografie. Eerst in gesprek met de makers. Daarna hun muzikale live-afsluiting in deze Kronieken.
 
 Culturele tips van Hans Sibarani & Inge Janse.

Auteurs signeren na afloop aan de Boekentafel van Boekhandel Van Gennep.

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda