Voor de harddenkende Rotterdammer

Selectie aan de poort: welke vluchteling is welkom?

De opvang van vluchtelingen en asielzoekers, het landelijk beleid en overvolle aanmeldcentra houdt heel het land al enkele weken in de greep. De wens van enkele gemeenten om alleen maar Oekraïners op te willen vangen, leidde tot verzet: “Dat is discriminatie” stelde het Mensenrechtencollege. Ook VluchtelingenWerk zegt een kort geding aan te spannen tegen het Rijk.

In Disruptie verkennen we de Rotterdamse situatie: hoe gaan we hier als grote stad mee om? Voor wie wordt er plaats gemaakt? En, wat kan Rotterdam (nog) méér doen om mensen op te vangen?

Aan tafel: Ewoud Kieviet – Politiek Verslaggever.

Hoe maken we de literatuurwereld inclusief?

Wie beslist over welke verhalen worden gepubliceerd of gepromoot? Herkenbaarheid in boeken en literatuur is niet vanzelfsprekend. In deze editie bespreken we hoe het boek en literatuurvak inclusiever kan worden. 

Aan tafel: D’avellonne van Dijk en Loulou Drinkwaard oprichters van uitgeverij Wilde Haren.  Dichter en performer Dean Bowen en Silvana sodde, directeur van The Writer’s Guide.

 Blikvanger: Zaire Krieger

In deze editie van Disruptie wordt de interviewstoel bezet door spokenwordartiest, opiniemaker en journalist Zaire Krieger! Het werk van Zaire is scherp en activistisch en haar poetry is onder andere te horen geweest in het Van Gogh Museum en op TEDxAmsterdamWomen. 

Intermezzo

Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door zangeres en songwriter Carina Fernandes. 

Leden van Vers Beton kunnen via deze link korting krijgen op evenementen van Arminius.