Ga naar de inhoud

Tour: Gebouwen door Vrouwen

Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam, onder begeleiding van Sofie van Brunschot en met een gastbezoek van architect Joke Vos. Een viering van gebouwen door vrouwen!

Meer informatie over dit evenement

Datum

10 juni 2023 van 14:00 – 16:00

Gebouwen door Vrouwen is een initiatief dat het werk van vrouwelijke architecten in de schijnwerpers zet. Het begon als een zoektocht van architect Sofie van Brunschot naar vrouwelijke rolmodellen in de architectuur. Er is nog weinig kennis over het schaarse aantal vrouwen in de architectuur en hun werk is vaak onzichtbaar. Het doel van Gebouwen door Vrouwen is om een toegankelijk en overzichtelijk platform te bieden voor gebouwen die zijn ontworpen door vrouwen, zodat ze zichtbaarder worden voor een breder publiek en kunnen dienen als inspiratie voor zowel bestaande als toekomstige architecten.

Praktische info

 • De startlocatie is het Landverhuizersplein op de Kop van Zuid, aan de voet van de Montevideo-toren.
 • De tour zal eindigen in het Festivalhart in de Maashaven, waar we kunnen napraten.
 • Een drankje en de entree voor het Festivalhart zijn inbegrepen in het ticket.

Spreker

Sofie van Brunschot is een architect uit Rotterdam en oprichter van het project Gebouwen door Vrouwen.

Koop hier je ticket.

Foto: Ossip van Duivenbode

Gebouwen door Vrouwen

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda