Ga naar de inhoud

Uurtje Kunst: Ossip Zadkine

Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

Meer informatie over dit evenement

Datum

28 april 2024 van 15:00 – 16:00

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Ossip Zadkine behoort tot de belangrijkste beeldhouwers van de 20ste eeuw. De voornamelijk in Parijs werkzame kunstenaar heeft een belangrijke artistieke bijdrage geleverd aan Rotterdam met zijn beeld “De Verwoeste Stad”. Na de oorlog zag Zadkine de verwoestingen in Europa en ontwierp daar verschillende monumenten voor. Eén van die monumenten trok de aandacht van de Bijenkorf-directeur die de geesten rijp maakte om “De Verwoeste Stad” voor Rotterdam aan te kopen. De wat kubistische stijl van het rotterdamse beeld is een van de kenmerken van de werken door Zadkines oeuvre heen. Hoe zien zijn beeldhouwwerken er nog meer uit? Welke variatie en ontwikkeling laten zijn sculpturen zien? In deze lezing staan we daar bij stil.

Let op: Uurtje Kunst vindt vanaf januari weer plaats in de Filmzaal op de 4e verdieping

 • Locatie: Filmzaal 4e verdieping, Centrale Bibliotheek
 • Toegang: gratis
 • Aanmelden: via Eventbrite

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Hoe zou Rotterdam er in 2030 uitzien als een Nationaal Park? Tijdens het Stadmakerscongres 2023 werkten initiatiefnemers, stadmakers, ontwerpers en de gemeente Rotterdam gezamenlijk aan deze vraag.

  Venue: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda