Ga naar de inhoud

Veiling De Aanschouw

Kunstveiling

Na drie verloren coronajaren is deze zomer legendarische (kunst)Veiling De Aanschouw eindelijk terug! Op 6 juli 2001 werd de eerste expositie gehouden in De Aanschouw, de voormalige aankondigingsvitrine aan de pui van Cafe de Schouw op de Witte de Withstraat. Sinsdien heeft iedere week een nieuwe kunstenaar zijn werk hier getoond. Op 6 juli aanstaande viert De Aanschouw haar 22ste verjaardag met de 1135ste expositie. Op deze veiling worden werken van De Aanschouw-kunstenaars aangeboden.

Meer informatie over dit evenement

Datum

9 juli 2023 van 15:00 – 00:00

Locatie

TENT
Witte de Withstraat 50
Rotterdam

Lees voor

In de tijden van het festival Wereld van Witte de With werd de veiling op buiten op straat gehouden, maar nadat het festival niet meer werd vergund, bood TENT de veiling onderdak. Een deel van de opbrengst gaat naar De Aanschouw zelf (De Aanschouw is geheel subsidievrij en draait op de inzet van vrijwilligers). 

Op 7, 8 en 9 juli (tijdens reguliere openingstijden) kan je het veilingaanbod komen bekijken bij TENT. Op zondag 9 juli om 15:00 gaat alles onder de hamer. 

Bekijk hier alvast het veilingaanbod. Tevens vind je alle wissels van de afgelopen 22 jaar in het archief. 

Gratis toegankelijk

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda