Ga naar de inhoud

Verkiezingen: de nabeschouwing met o.a. Sheila Sitalsing

Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten Den Haag. Op 22 november gaan we naar de stembus. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Tijdens deze nabeschouwing reflecteren we onder anderen met Sheila Sitalsing, Ewoud Kieviet (NOS) en Dilara Bilgiç op de uitslag van deze spannende verkiezingen.

Wie zijn de winnaars en de verliezers, en waarom? Wat betekent deze uitslag voor landelijk beleid rondom stikstof, asiel, woningtekort en armoede?

We blikken terug op een tumultueus politiek jaar, en kijken vooruit op de kabinetsformatie en het coalitieakkoord. Deze nabeschouwing wordt gepresenteerd door programmamakers Marianne Klerk en Caterine Baeten.

Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius.

za 2 december 2023
20:00

entree
10,00

studenten en Rotterdampas
7,50

Meer informatie over dit evenement

Datum

2 december 2023 om 20:00

Locatie

Debatpodium Arminius
Museumpark 3
Rotterdam

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda