Voor de harddenkende Rotterdammer

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart organiseren Stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst (GVGT) en journalistiek platform Vers Beton een verkiezingsspecial over het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam. Tijdens het Verkiezingsgesprek worden de lijsttrekkers van politieke partijen stellingen en vragen voorgelegd rondom de thema’s educatie, herdenken en institutioneel racisme.

De volgende politieke vertegenwoordigers nemen deel: Judith Bokhove (GroenLinks), Richard Moti (PvdA), Chantal Zeegers (D66), Mieke Megawati Vlasblom (BIJ1), Faouzi Achbar (DENK), Imane Elfilali (Volt) Ruud van der Velden (PvdD), Tjalling Vonk (CU), Arno van Veen (Socialisten010), Theo Coskun (SP) en Ellen Verkoelen (50PLUS). Namens de VVD schuift Dieke van Groningen aan en vanuit het CDA is René Segers-Hoogendoorn vertegenwoordigd, beiden nummer 2 op hun kandidatenlijsten.

Jong perspectief
In deze verkiezingsspecial is een belangrijke rol weggelegd voor jonge Rotterdammers. Studenten van Albeda, Zadkine en Erasmus Universiteit en jongeren van radiozender Chicks and the City, SPACE / DonaDaria en Maaspodium waren nauw betrokken bij de opzet. Ook bereiden zij vragen en stellingen voor die zij gedurende de avond zelf aan de (kandidaat-)politici zullen stellen.

Livestream
Het Verkiezingsgesprek is een speciale uitzending van History Matters, de college tour van stichting GVGT. Dit maandelijkse educatieve programma laat Rotterdammers kennis maken met het koloniale en slavernijverleden van hun stad.

Vanwege de coronamaatregelen is het debat niet toegankelijk voor publiek. Het Verkiezingsgesprek is maandag 21 februari vanaf 19.00 live te volgen hier op deze pagina.

Bekijk hier de livestream Bron: beeld: youtu.be