Ga naar de inhoud

VPRO Tegenlicht meet-up: you can’t kill the story

Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

Meer informatie over dit evenement

Datum

29 februari 2024 van 17:45 – 20:30

Locatie

Centrale Bibliotheek
Hoogstraat 110
3011 PV Rotterdam
Nederland

De Tegenlicht Meet-ups zijn ontstaan uit het idee om samen verder te kijken en tot constructieve ideeën te komen, waar onze uitzendingen ophouden. Elke meet-up valt op de laatste donderdag van de maand en volgt altijd na de televisie premiere. 

De meet-up begint met het kijken van de nieuwe aflevering, gevolgd met een gesprek met de makers en relevante personen rondom het desbetreffende onderwerp van de aflevering. 

You can’t kill the story

Journalisten over de hele wereld komen steeds meer onder druk te staan door oorlogsgeweld, autoritaire regimes, georganiseerde misdaad en door het gebrek aan vertrouwen van de gewone burger. Persvesten zijn niet langer een garantie voor bescherming, en maken de drager ervan soms juist tot doelwit. Tegelijkertijd is transparante, diepgravende verslaggeving nu belangrijker dan ooit. Hoe overleeft de journalistiek? VPRO Tegenlicht gaat op zoek naar nieuwe vormen en methodes van verslaggeving. In onze meetup Tegenlicht010 spreken we met de regisseur en drie Rotterdamse gasten verder over deze materie en onderzoeken we wat we in Rotterdam allemaal kunnen doen rondom het versterken van de journalistiek. Meet-up VPRO Tegenlicht Rotterdam wordt gemaakt door Nynke Schaaf van ConComCow, Connecting Communities in Coworking.

 • 17:45 Inloop
 • 18:00 Vertoning aflevering
 • 18:50 Pauze
 • 19:00 Meet-up met gasten

Hierbij zijn te gast:

Thomas Bruning – algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten en bestuurder van villamedia nieuws Uitgeverij

Eeva Liukku, de hoofdredacteur van Vers Beton

Marijntje Denters van VPRO Tegenlicht

…en nog een mystery guest. 

Praktische informatie

 • Datum en tijd: donderdag 29 februari 2024, van 17:45 tot 20:30 uur
 • Locatie: Centrale Bibliotheek, 4de verdieping, filmzaal
 • Toegang gratis, aanmelden verplicht via ticketlink

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda