Voor de harddenkende Rotterdammer

Over de voorstelling
Het is midwinter en J. staat onder druk. Er waait een nieuwe wind die hem uit balans brengt. Hij weet zich geen houding meer te geven, het voelt alsof hij stilstaat. Depressie ligt op de loer. Hij voert een krampachtige strijd met zijn eigen schaduw, terwijl de lente langzaam in aantocht is. Is er hoop op een nieuw begin?

Lange tijd was het vanzelfsprekend dat de witte man het middelpunt van de samenleving vormde. Maar inmiddels is zijn identiteit onderwerp van het maatschappelijk debat. De traditionele mannelijkheid staat onder druk. Witte mannen worden steeds vaker met hun privileges geconfronteerd of gevraagd om plaats te maken. Zelf hebben ze ook soms last van vastgeroeste ideeën over hoe je je als man hoort te gedragen; gevoelens kun je beter niet uiten, want echte mannen huilen niet.

“Djojokarso slaagt er met zijn ploeg in de grond te laten schuiven onder het gevecht om de macht te behouden in een veranderende omgeving.” ★★★★ de Volkskrant

Het weekend na WINTER/21/J. is direct de start van de nieuwe voorstelling van Djojokarso uit het vierluik. Op 21 en 22 mei spelen de eerste voorstellingen vanLENTE/22/K. in Zuidplein. In de week van deze transitie, opent Theater Zuidplein de hele week haar deuren met gratis te bezoeken exposities van jonge makers en kunstacademie studenten die de thema’s van de voorstellingen bekrachtigen. Meer informatie: theaterzuidplein.nl.

Tickets voor WINTER/21/J. op 13 en 14 mei zijn te koop op de site van Theater Zuidplein

meer info & tickets