Ga naar de inhoud

ZigZagCity Architectuurfestival

Architectuurfestival ZigZagCity neemt je deze zomer mee op ontdekkingstocht door Rotterdam-Zuid.

Via een alternatieve route, weg van de gebaande paden, van Hof van Zuid via de Afrikaanderwijk naar station Maashaven. Onderweg zijn er interventies van kunstenaars en architecten, optredens, workshops en tours die je met andere ogen naar de stad doen kijken. ZigZagCity is een reis langs nieuwe perspectieven, met kleinschalige invalshoeken en inspirerende vergezichten.

Terwijl er wordt gewerkt aan de nieuwe ‘drijvende’ stadsparken in de Rijn- en Maashaven, focust ZigZagCity zich op de bestaande publieke ruimtes. Op de route ontdek je een wondere wereld van binnenhoven, parken, dijken en infrastructuur die verhalen vertellen over de veelzijdige ontwikkeling van de stad. Kunstenaars en architecten laten je met andere ogen naar de stedelijke omgeving kijken, met locatiespecifieke interventies in de publieke ruimte. Fotograaf Ruben Dario Kleimeer, kunstenaar Willem Besselink, architectenduo Roxane van Hoof en Claudio Saccucci, grafisch vormgever Cengiz Mengüç en architect Nadia Nena Pepels maken speciaal voor ZigZagCity een nieuw werk.

Meer informatie over dit evenement

Datum

18 augustus 2023 t/m 3 september 2023 om 00:00

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni staat in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal met meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden. In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven.

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda