Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Wethouder Van Gils (organisatie en financiën) heeft op 23 november de gemeenteraad bericht dat hij het afwegingskader filantropie andermaal uitstelt. “Het actuele grote Wob-verzoek naar filantropische fondsen heeft”, zo schrijft Van Gils, “een wissel getrokken op beschikbare capaciteit en heeft mij tot het inzicht gebracht een aantal onderwerpen in de samenwerking met de fondsen structureler aan te willen pakken.”

Vers Beton – Nora Mabrouki – vd Vorm – Header Artikel1 – 2020

Lees meer

Hoe de steenrijke familie Van der Vorm macht en invloed koopt in Rotterdam

Over de contacten van de familie Van der Vorm met het Rotterdamse stadhuis.

Van Gils doelt op de Wob van Vers Beton, ons verzoek om informatie te openbaren, specifiek gericht op de banden van de gemeente met stichtingen De Verre Bergen en Droom en Daad. Bronnen op het stadhuis melden dat ons onderzoek aanleiding gaf tot het maken van aanvullende afspraken met beide stichtingen, hoofdzakelijk op het gebied van vastgoedverkoop. Deze afspraken moeten landen in het afwegingskader, waaraan sinds 2017 wordt gewerkt. De stichtingen toonden zich niet bepaald voorstander van strakke regels, schreven we al. 

Verder heeft raadslid Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren) eenentwintig vragen aan het college van B en W gesteld naar aanleiding van ons artikel over de banden tussen filantroop en stadhuis. Van der Velden wil opheldering over onder meer de herkomst van het vermogen van stichtingen De Verre Bergen en Droom en Daad, de invloed van stuurgroepen waarin de gemeente met deze twee partijen overlegt en wat de gemeente precies voor vastgoed aan ze heeft verkocht. Afijn, hier vindt u de vragen

Portret-MG-2014-tumbnail

Maurice Geluk

Chef onderzoeksredactie

Werkte in 2019 en 2020 bij Vers Beton als chef van de onderzoeksredactie. Schreef over particuliere woningbeleggers, repressief nachthorecabeleid en filantroop Van der Vorm. 

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.