Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

AIR, Bolster en R’damse Nieuwe zijn structureel partner van Vers Beton. Zij dragen financieel of in natura bij aan onze redactie. Vers Beton ziet deze organisaties als natuurlijke partners, omdat we dezelfde doelen voor Rotterdam najagen: publiek debat, diepgravende verhalen en onafhankelijke journalistiek.

AIR - Architectuurinsituut van Rotterdam

AIR organiseert het publieke en professionele debat over de stad en zijn ruimtelijke verschijningsvorm. AIR en Vers Beton streven hetzelfde doel na: we geloven allebei dat Rotterdam floreert bij een goed stedelijke debatklimaat.

Daarmee is AIR onze eerste structurele partner sinds 2015. AIR draagt financieel bij aan Vers Beton. Dit geld stelt ons in staat om een vaste sectieredacteur Architectuur en Stedelijke Ontwikkeling aan te nemen. Daarmee is deze sectie één van de best lopende onderdelen van ons tijdschrift.

In januari 2015 deden wij een interview over de samenwerking met AIR-directeur Patrick van der Klooster. Hij vertelde hierover: “AIR herkent Vers Beton als een belangrijk Rotterdams onlineplatform waarop het debat over de ruimtelijke ontwikkeling van de stad op hoog niveau en in alle breedte wordt gevoerd. Dat sluit heel goed aan op onze doelstelling uit te dagen tot het publieke gesprek over de architectuur en stedenbouw van Rotterdam. Samenwerking met Vers Beton ligt om die reden voor de hand, en we zijn blij in financiële en redactionele zin bij te dragen aan het versterken van de architectuursectie van Vers Beton.”

Bolster - digitaal bureau voor media & maatschappij

Bureau Bolster helpt organisaties die midden in de samenleving staan bij de vernieuwing van communicatie en betrokkenheid. Vernieuwing van de publieke zaak is harder nodig dan ooit: voor een gezonde democratie moeten media en maatschappelijke organisaties op nieuwe manieren burgers bereiken en aan zich binden, ook online. Bolster bouwt online platforms en organisatiewebsites, waarbij zij ook de digitale identiteit en contentstrategie onder handen nemen.

Oprichter Jaap Stronks wil met dit samenwerkingsverband een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het Rotterdamse journalistieke landschap op het internet.

R’damse Nieuwe

Sinds 2013 is R’damse Nieuwe een belangrijke samenwerkingspartner van Vers Beton. We publiceren jaarlijks zo’n twintig interviews met jonge ondernemers die een verhaal te vertellen hebben. Daarbij vragen we niet alleen naar wat zijn of haar ondernemerschap kenmerkt, maar ook naar de band met de stad. Waarom zitten ze in Rotterdam? Wat vinden ze van het ondernemersklimaat en wat kan daarin beter?

De samenwerking werkt goed, omdat het voor beide partijen interessante content oplevert. R’damse Nieuwe kan via een goed gelezen platform haar community onder de aandacht brengen bij een brede doelgroep. Vers Beton heeft de mogelijkheid om mooie en interessante verhalen te vertellen, en kan gebruik maken van de brains en het netwerk van R’damse Nieuwe. De serie die dit oplevert is te beschouwen als een continu journalistiek onderzoek naar het eerlijke verhaal over jonge ondernemers in Rotterdam, door niet alleen te vragen naar de succesfactoren, maar ook de moeilijkheden en frustraties waar ze tegenaan lopen. Dat levert aandacht op voor de ondernemers en R’damse Nieuwe, en het houdt het gesprek over het ondernemersklimaat in de stad levend, jong en actueel.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de R’damse Nieuwe-reeks:

Productiehuis Vers Beton

We werken ook op projectbasis samen met verschillende partijen uit de stad. Meer informatie over samenwerken met Vers Beton op projectbasis? Bekijk de pagina over het Productiehuis Vers Beton.

versbeton_kantoor

Lees meer

Productiehuis Vers Beton

Vers Beton is meer dan een online magazine: een journalistiek & cultureel productiehuis