Ga naar de inhoud

“Als journalist van Vers Beton kan ik onafhankelijk onderzoek doen”

Teun van den Ende is onderzoeksjournalist Bouwende Stad. Teun verwondert zich elke dag weer over de Rotterdamse obsessie met bouwen. Die bouwdrift levert geregeld spektakel op. Maar hoe meer de stad bezig is met haar reputatie als Architectuurstad, hoe minder aandacht er is voor de belangrijkste Rotterdammers: de bewoners.

Steun radicaal onafhankelijke journalistiek

Architectuur is citymarketing geworden, die drijft op opportunisten die telkens nieuwe luchtkastelen weten te verkopen.

Teun van den Ende – onderzoeksjournalist Bouwende Stad

Volg het werk van Teun

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Onze onderzoeksredacteuren zijn overal in de stad aanwezig om een vinger aan de pols te leggen, hun gezicht te laten zien en om hun oor te luisteren te leggen bij wat Rotterdammers bezig houdt. Maar om vrij in de stad te kunnen bewegen is radicale onafhankelijkheid strikt noodzakelijk. En daar kun jij, als lezer bij helpen.

Ja, ik word direct abonnee!

Een lijst met artikelen

  • Is Rotterdam nog een ‘bouwende stad’? En voor wie bouwt ze dan?

    • Vers Beton

    Teun van den Ende doet onderzoek naar stedelijke ontwikkeling, architectuur en woonbeleid in Rotterdam. Hij licht tegels onder woontorens, spreekt wethouders, vastgoedbazen en bewoners. En vraagt zich af: voor wie bouwen we eigenlijk? Bij Vers Beton is hij onderzoeksjournalist Bouwende stad.

  • Dit zijn de top 10 grootste beleggers in de Rotterdamse huurmarkt

    • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

    Het zijn vooral grote vastgoedbeleggers die profijt hebben van de groei van commerciële huurwoningen. Vers Beton maakte een top 10 van deze spekkopers.