Ga naar de inhoud

Vers Beton en AIR

Vers Beton en AIR versterken samen het Rotterdamse architectuurklimaat door een platform te bieden voor onafhankelijke architectuurkritiek en nieuwe geluiden uit de architectuur en stedelijke ontwikkeling.

Dankzij AIR en een team van architectuurschrijvers bouwen we twee dossiers op, gecoördineerd door onze ‘chef architectuur’ Teun van den Ende. Wil je iets kwijt over deze dossiers? Neem dan contact op met Teun: [email protected].

Dossier: Architectuurkritiek

De verleidelijke plaatjes en ronkende teksten over nieuwbouw vliegen je om de oren. Credo’s als #Makeithappen en ‘Bouwen, bouwen, bouwen’ bevestigen het stoere imago van Architectuurstad Rotterdam. Maar hoe pakken toekomstdromen uit in de praktijk? Vers Beton onderwerpt plannen en ontwerpen van vastgoedjongens en architecten aan een onafhankelijke reality check en geeft – indien nodig – ongezouten kritiek.

Architectuurkritiek

Dossier: De Nieuwe Lichting

Rotterdam is de stad van grote gevestigde architectuurbureaus en starchitects. Maar wie staat in de coulissen te trappelen? Hoe kijkt de nieuwe generatie architecten tegen het vak aan? Vers Beton spoort jonge en veelbelovende ontwerpers op en vraagt ze naar hun ideeën over de toekomst van Rotterdam. Lukt het ze om een eigen stempel op de stad te drukken?

De Nieuwe Lichting

Lange samenwerking

AIR organiseert het publieke en professionele debat over de stad en zijn ruimtelijke verschijningsvorm. AIR en Vers Beton streven hetzelfde doel na: we geloven allebei dat Rotterdam floreert bij een goed stedelijke debatklimaat. De samenwerking met AIR gaat al langer terug. Deze begon al in 2013 en is in 2015 bestendigd als een structureel partnerschap waarbij de inhoud centraal staat.

Lees hier meer informatie over redactionele samenwerkingen met Vers Beton.

Bekijk ook